fbpx

[yoast-breadcrumb]

Batec renoveert brug voor de Gemeente Drimmelen

Een bijna 50 jarige brug in de Gemeente Drimmelen is aan een opknapbeurt toe, Batec heeft opdracht gekregen deze brug te herstellen zodat ze nog jaren mee kan. Behalve de betonschades aan de onderzijde en in de zijaanzichten van de brug was er nog iets anders aan de hand. Het rijdek vertoonde een sterk uitgewassen betonstructuur, dit betekent dat water en dooizouten de kans krijgen om dieper in het beton te dringen, zelfs zo diep dat het op den duur de wapening kan gaan aantasten, en dat moeten we voorkomen.

Opdrachtgever:Gemeente Drimmelen

Datum:21-06-2013

Na dat we de bereikbaarheid aan de onderzijde hebben geregeld met een grote stalen werkbak worden de betonschades aan de onderzijde en in de zijaanzichten vakkundig hersteld. De bovenzijde van het brugdek wordt door ons compleet afgeklopt en alle schades worden met een staalvezelverstrekte mortel hersteld. Na het reinigen van het complete brugdek brengen we de waterdichte slijtlaag aan, deze wordt doorgezet tot op de schampkanten zodat de bovenzijde compleet is afgedicht en water en dooizouten geen kans meer krijgen om het beton binnen te dringen. Om het geheel netjes af te werken worden ook de zijaanzichten voorzien van een waterdicht en carbonatatieremmend coatingsysteem.

Hoe oud deze brug uiteindelijk zal worden is ook voor Batec moeilijk te voorspellen maar dat de Gemeente Drimmelen over 22 jaar haar 70 jarige bestaan kan vieren is wel zeker.