[yoast-breadcrumb]

Betonherstel HOC-silo’s ENCI

De HoogOvenCement silo’s van ENCI in Maastricht waren toe aan betonrenovatie. Batec heeft de silo’s bekeken en herstelwerkzaamheden uitgevoerd.

Opdrachtgever:ENCI Maastricht

Datum:20-04-2014

ENCI is de grootste Nederlandse cementproducent. ENCI produceert een uitgebreid productenpakket aan cement voor elke toepassing en in de juiste kwaliteit. Het enorme ENCI productiecomplex ligt aan de Maas in Maastricht. Op dit complex zijn ook de HoogOvenCement silo’s te vinden. Door carbonatatie was betonschade aan de silo’s ontstaan. Batec heeft werkzaamheden uitgevoerd aan de silo’s om de schade te herstellen.

De vele betonschaden waren verdeeld over de silo wanden tot een hogte van ca. 30 meter. Om de werkzaamheden uit te kunnen voeren heeft Batec de grootste beschikbare knik-telescoop hoogwerker ingezet. Deze hoogwerker is wendbaar en met de draaibare werkbak zijn de vele hoeken bereikbaar. Het puin werd grootendeels opgevangen in de werkbak, de rest viel op het afgeschermde werkterrein. Alle losse betondelen werden weggehakt (saneren) en de wapening werd ontroest, ook op de moeilijke bereikbare delen. Dit alles is uitgevoerd met zo min mogelijk overlast voor de cementproductie.