[yoast-breadcrumb]

Betonrenovatie plofsluis Nieuwegein

Uit onderzoek van Arcadis bleek dat er reparatiewerkzaamheden aan de plofsluis in Nieuwegein nodig waren. Batec werkte als onderaannemer voor Van Doorn Geintegreerde projecten.

Opdrachtgever:Rijkswaterstaat

Datum:06-07-2015

De plofsluis te Nieuwegein is ongeveer 70 meter lang, 40 meter breeg en 8,5 meter hoog. De bodem ligt circa 6 meter boven het kanaal. Het bouwwerk is in principe een centrale, langgerekte betonnen brugpijler met aan beide kanten een doorvaartopening en zware betonnen landhoofden. In de bakken kan ongeveer 40.000 ton zand of grind worden opgeslagen. Bij oorlogdreiging kan de bodem opgeblazen worden waardoor de inhoud in het kanaal stort en het water niet meer weg kan stromen.

Batec voerde als onderaannemer een aantal herstelwerkzaamheden aan de plofsluis uit. Zo is op 197 locaties de betonschade hersteld en vervolgens een minerale coating aangebracht. Deze minerale coating moest zo goed mogelijk op kleur gebracht worden om het bestaand uiterlijk van de sluis te behouden. Tot slot heeft Batec ook een antigraffiti systeem aangebracht op de wanden.