Betonreparateur bij Batec wordt je niet zomaar

In het najaar van 2016 is Jurmey als nieuwe leerling betonreparateur bij Batec begonnen. Na een bedrijfs/veiligheidsinstructie en het verkrijgen van de juiste PBM’s loopt hij met een ervaren betonreparateur mee om in de praktijk te kijken wat het vak inhoud. Hierbij leert hij al iets over het herkennen van betonschades, het saneren van beton en het aanmaken van betonreparatiemortel.

Datum:17-02-2017

In de wintermaanden gaat Jurmey naar school in Nieuwegein bij het LSVB, hier wordt hij in maximaal 2 jaar zowel theoretisch als praktisch opgeleid tot betonreparateur Niveau 2. Het begint met het behalen van zijn VCA diploma want veiligheid staat voorop.

Daarna begint het echte werk:

Saneren van beton, wapening ontroesten, reinigen en stralen van beton, het stellen van bekistingen, het handmatig repareren van beton, het aanbrengen van spuitbeton, het conserveren van beton, alle technieken van de betonreparateur aan bod.

Bij het met voldoende resultaat afronden van de opleiding ontvangt hij het diploma betonreparateur Niveau 2. Na zijn opleiding kan hij bij Batec zijn kennis in praktijk gaan brengen, hierbij wordt hij nog een hele tijd ondersteund door één van onze ervaren vakmannen.