De Heus Voeders B.V. liet Batec de betonschade van een enorm silogebouw op haar locatie in Maasbracht grondig herstellen.

De Heus is een van de grootste spelers in de Nederlandse mengvoederindustrie.
Het bedrijf produceert en vermarkt hoogwaardige diervoeders internationaal. De bulkopslag van grondstoffen in Maasbracht was toe aan herstel. Het 45 meter hoge gebouw heeft betonnen gevels die versterkt zijn met verticale verstijvingsstroken/kolommen. Verspreid over het oppervlak waren diverse betonschades geconstateerd.
Na het plaatsen van een vaste steiger met gaasnetten hebben onze medewerkers het gehele betonoppervlak (5.100 m2) afgeklopt en gecontroleerd op slechte en loszittende delen. Vervolgens hebben zij de betonschades gerepareerd en het betonoppervlak gereinigd met water onder hoge druk. Een tweelaagse, scheuroverbruggende en carbonatatieremmende coating van Grouttech (CarboProtect M) beschermt nu de betonnen constructie.
Naast de betonsanering was Batec eindverantwoordelijk voor de verwijdering en afvoer van 36 stalen ramen met asbest raamdorpels. Wij hebben de open ruimten voorzien van extra verankering en vervolgens dichtgemetseld en afgewerkt met een laag droge spuitbeton. Het project is naar tevredenheid opgeleverd.