fbpx

[yoast-breadcrumb]

Herstel afvalwaterputten FrieslandCampina DMV

Batec verzorgde het herstel van de afvalwaterputten van FrieslandCampina DMV in Veghel. Door de industriele renovatie zijn deze nu weer operationeel.

Opdrachtgever:FrieslandCampina DMV

Datum:19-03-2014

Als grootste Nederlands zuivelbedrijf loost FrieslandCampina dagelijks flinke hoeveelheden afvalwater via een slibvanger en meetput op het riool. Het beton van de twee putten in Veghel was door de temperatuur en zuurgraad van het afvalwater aangetast. Batec kreeg opdracht om de wanden te herstellen en van een beschermlaag te voorzien.

Na het afsluiten van alle rioolbuizen en leidingen werden de putten leeggepompt en de schotten, leidingen en meetapparatuur verwijderd. Daarna kon Batec de betonnen binnenwanden met hogedruk water grondig reinigen. Diverse lekkages werden door injecties gedicht. Dit om een droog betonoppervlak te verkrijgen. De schone, droge oppervlakken zijn door middel van gritstralen opgeruwd om een goed hechtvlak te realiseren. De stof die daarbij vrijkwam is mechanisch afgezogen. Vervolgens heeft Batec het gehele oppervlak met een cementgebonden mortel geëgaliseerd. Tot slot is door PolyProducts een glasvezelversterkte polyester beschermlaag aangebracht. Het project binnen de planning en naar tevredenheid van de opdrachtgever gerealiseerd, dankzij goede communicatie tussen alle betrokken partijen.