fbpx

Inspectie en advies

Inspectie en advies

Om u te ontzorgen doet Batec meer dan beton repareren.

Wij kunnen uw betonnen constructies ook inspecteren en erover adviseren. Door visuele inspectie en exacte metingen onderzoeken onze schade-experts de status van uw betonnen constructies. Op die manier brengen wij achterstallig onderhoud, aard en omvang van schades en ook toekomstverwachtingen voor u in kaart.

Tevens kunt u bij ons terecht voor gericht objectief advies m.b.t. uw betonnen constructies. Zowel over reparaties als preventie, om uitbreiding van schades en nieuwe schades te voorkomen. Voor civiele kunstwerken hebben we zelfs een speciaal meerjarenonderhoudsplan (MIOK) ontwikkeld waarmee met name gemeenten effectief risicomanagement kunnen voeren over al hun civiele constructies, hetzij van beton, staal, hout of metselwerk.

Ons advies is onafhankelijk en sterk gericht op praktische uitvoerbaarheid. Dat maakt elk advies waardevoller dan een standaard bestektekst. Zo voorkomen wij afwijkingen en verrassingen (meerwerk) tijdens de uitvoering.

Duurzaam beheer van constructies begint bij deskundig(e) inspectie en advies.

Risicomanagement

Betonherstel zonder verrassingen: wij noemen het risicomanagement!
Wilt u de constructieve veiligheid van uw civiele kunstwerken garanderen?
Maar houdt u niet van onverwacht meerwerk en financiële tegenvallers?
Dan is risicomanagement de oplossing ofwel: Meerjaren Inspectie en Onderhoudsplan Kunstwerken (MIOK).

Uit landelijk onderzoek blijkt dat overheden hun kunstwerken onvoldoende onderhouden. Vaak voeren zij beleid op basis van toevallige schadeconstateringen. Met alle risico’s van dien, zoals veel ad hoc reparaties, benodigde extra budgetten voor noodreparaties, toenemende financiële tekorten en … groeiende veiligheidsrisico’s!

Met MIOK brengt u het onderhoud en beheer van uw kunstwerken structureel op orde. Wanneer begint u met risicomanagement?