fbpx

Batec vervangt complete brug in Bergeijk

Is uw brug aan vervanging toe? Dan regelt Batec als hoofdaannemer de complete uitvoering. Wij doen meer dan alleen onderhoud.

Brug 6 over het beekje de Keersop voldoet niet meer aan de huidige constructieve veiligheidseisen. Door toename van de verkeersbelasting dreigt de constructie aan de Looerheideweg te verzakken. En omdat reparatie niet meer uitvoerbaar was, kreeg Batec, op basis van de laagste prijs bij aanbesteding, opdracht de oude brug te slopen en een nieuwe te bouwen.

Doordacht ontwerp
Gemeente Bergeijk stelde in goed overleg met Nebest een bestek op voor een ‘bijzondere’ brug. Immers, de brug ligt in een aantrekkelijk recreatiegebied, waar veel wandelaars en fietsers komen. De brug krijgt haar karakteristieke, gemetselde muren terug, maar krijgt ook een speciaal ontworpen, stalen leuning en een wegdek van asfalt in verschillende kleuren (Streetprint).

Aannemingsbedrijf De Vries Werkendam B.V. neemt in opdracht van Batec de meeste werkzaamheden voor haar rekening. “Het is een betrouwbare partij waarmee wij diverse grote renovatiewerken hebben uitgevoerd”, zegt directeur Erik Smit.

Prachtig eind resultaat
Op 29 juni 2018 vond de feestelijke opening plaats. Wethouder Mathijs Kuijken verrichtte de opening onder belangstelling van vele omwonenden en andere betrokkenen, vergezeld van een hapje en drankje.  In maart werd de oude brug door Batec gesloopt en daarna vervangen. De operatie verliep voorspoedig en het resultaat is prachtig: de karakteristieke, gemetselde muren keerden terug en er kwam een kunstzinnige leuning bovenop.