fbpx

Civiele kunstwerken

Batec verricht al decennialang inspecties, onderhoud en reparaties aan civiele kunstwerken, van fly-overs tot duikers en van bruggen tot tunnels en viaducten.

Veel bruggen en viaducten in ons land dateren uit de jaren vijftig en zestig van de vorige eeuw. Bij de bouw is geen rekening gehouden met de huidige verkeersdrukte. Deze civiele kunstwerken komen binnenkort aan het eind van hun levenscyclus. Onderhoud en reparatie zijn noodzakelijk om de constructies te behouden. Nederlandse overheden moeten de komende jaren vele miljoenen euro’s extra investeren in het opknappen of vervangen van deze verouderde bruggen en viaducten.

Herstel betonschade aan civiele kunstwerken

In het verleden werd er in Nederland veel gebruik gemaakt van calciumchloride. Dit is een verhardingsversneller waardoor beton sneller uithardt. Het probleem met calciumchloride is dat dit een oxiderende werking heeft op de wapening van gewapend beton waardoor dit gaat roesten. Het gevolg is betonschade door uitgezette wapening en daarom is calciumchloride inmiddels verboden in de bouwsector. Batec zet voor u een ervaren vakman in om betonschades aan civiele kunstwerken te verhelpen. Voor meer informatie over het herstellen van betonschade aan civiele kunstwerken kunt u contact opnemen via 0418 63 56 98. Hieronder vindt u een lijst met civiele kunstwerken die wij de afgelopen jaren hebben hersteld voor provincies en gemeenten in Nederland.

Scroll naar boven