fbpx

Spuitbeton

Beton renoveren beton wij in bepaalde gevallen met spuitbeton. Deze methode is vooral geschikt om de wapeningsdekking van een bestaande betonconstructie te vergroten of te herstellen. Daarbij wordt een laag beton van één tot enkele centimeters dikte op de gesaneerde betonconstructie gespoten. Lees verder voor meer informatie over betonspuiten en neem contact op bij vragen.

Spuittechnieken en spuitbeton

Dankzij de spuittechniek zijn er meer toepassingsmogelijkheden voor betonrenovatie. Enerzijds bespaart u met spuitbeton op dure bekistingen. Anderzijds kunnen wij met betonspuiten ook moeilijk te storten constructies realiseren: spuitbeton kan zowel horizontaal als verticaal en zelfs bovenhoofds aangebracht worden.

De technieken achter betonspuiten

Batec beschikt over moderne, op afstand bedienbare spuitmachines en ervaren betonspuiters die spuitbeton vakkundig aanbrengen. Wij kunnen zowel de droge als natte methode toepassen:

  • Bij de droge methode wordt de mortel droog via de betonspuitmachine in een snelle luchtstroom gebracht, die de mortel door een slang naar de spuitmond voert. Daar voegt de betonspuiter de vereiste hoeveelheid water toe. Door de kracht van de inslag worden de hechting aan de ondergrond en de verdichting van de spuitbetonlaag bewerkstelligd.
  • Bij de natte methode wordt de vooraf volledig met water gemengde mortel door de slang getransporteerd. Het natte mengsel wordt verpompt en bij de spuitnozzle wordt lucht toegevoerd voor een optimale verwerking.

Wilt u ontzorgd worden? Wij staan voor u klaar.

Neem contact met ons op en wij helpen u verder.
Scroll naar boven