fbpx

Spuitbeton

Spuitbeton

Beton renoveren beton wij in bepaalde gevallen met spuitbeton. Deze methode is vooral geschikt om de wapeningsdekking van een bestaande betonconstructie te vergroten of te herstellen. Daarbij wordt een laag beton van één tot enkele centimeters dikte op de gesaneerde betonconstructie gespoten. Lees verder voor meer informatie over betonspuiten en neem contact op bij vragen.

SpuitTechnieken en spuitbeton

Dankzij de spuittechniek zijn er meer toepassingsmogelijkheden voor betonrenovatie. Enerzijds bespaart u met spuitbeton op dure bekistingen. Anderzijds kunnen wij met betonspuiten ook moeilijk te storten constructies realiseren: spuitbeton kan zowel horizontaal als verticaal en zelfs bovenhoofds aangebracht worden.

De technieken achter betonspuiten

Batec beschikt over moderne, op afstand bedienbare spuitmachines en ervaren betonspuiters die spuitbeton vakkundig aanbrengen. Wij kunnen zowel de droge als natte methode toepassen:

  • Bij de droge methode wordt de mortel droog via de betonspuitmachine in een snelle luchtstroom gebracht, die de mortel door een slang naar de spuitmond voert. Daar voegt de betonspuiter de vereiste hoeveelheid water toe. Door de kracht van de inslag worden de hechting aan de ondergrond en de verdichting van de spuitbetonlaag bewerkstelligd.
  • Bij de natte methode wordt de vooraf volledig met water gemengde mortel door de slang getransporteerd. Het natte mengsel wordt verpompt en bij de spuitnozzle wordt lucht toegevoerd voor een optimale verwerking.

Wilt u meer weten over betonspuiten, verzorgd door Batec? Wij vertellen u graag meer! U kunt hiervoor bellen met telefoonnummer 0418 63 56 98. U krijgt dan direct een medewerker aan de lijn die al uw vragen over betonspuiten naar volle tevredenheid kan beantwoorden.

Ons advies is onafhankelijk en sterk gericht op praktische uitvoerbaarheid. Dat maakt elk advies waardevoller dan een standaard bestektekst. Zo voorkomen wij afwijkingen en verrassingen (meerwerk) tijdens de uitvoering.

Duurzaam beheer van constructies begint bij deskundig(e) inspectie en advies.