fbpx

Betonrenovatie van Brabantse bruggen

Provincie Noord-Brabant laat, na inspecties van Iv-Infra, vier bruggen over het Mark-Vlietkanaal hoogwaardig renoveren. Medio maart kon Batec met de betonrenovatie beginnen.

Opdrachtgever:Provincie Noord-Brabant

Datum:17-07-2015

Vier bruggen van de provincie Noord-Brabant diende gerenoveerd te worden; Brug Noordzeedijk, Brug Noordlangeweg, Brug Zuizeedijk en de Commissaris van der Hartenbrug. Naast asfalteren is er nog nooit groot onderhoud aan de kuntswerken gepleegd. Maar na inspecties van ingenieursburea Iv-Infra bleek dat herstelwerkzaamheden hoog nodig waren. Batec kreeg de opdracht tot uitvoering van deze herstelwerkzaamheden na een onderhandse aanbesteding van de provincie.

Batec was hoofdaannemer van het werk en heeft zelf de betonnen constructies hersteld. Voor andere werkzaamheden zijn onderaannemers ingeschakeld. Zo heeft Ballast Nedam voor de verkeersmaatregelen, de asfalteringwerkzaamheden en het herstel van de geleiderails en taludbestratingen gezorgd. Daarnaast heeft de Vries Werkendam de houten remmingwerken in het kanaal hersteld.

De samenwerking tussen de Provincie Noord-Brabant en Batec is goed verlopen. Ruud van der Leeuw (al 41 jaar werkzaam bij de provincie) typeert Batec als ‘zeer deskundig, concurrerend in prijs en prettig in communicatie’. ”De lijnen zijn kort en Batec komt afspraken na. Dat is heel belangrijk, vooral als je snel moet ingrijpen”, aldus van der Leeuw.