fbpx

U bevindt zich hier: Home » Betonrenovatie Viaduct » Betonreparaties Pierre van Hauwe viaduct

Betonreparaties Pierre van Hauwe viaduct

Het Pierre van Hauwe viaduct is geinspecteerd door Nebest. Uit de inspecties kwamen meerdereonderhoudswerkzaamheden naar voren. Batec kreeg de opdracht deze werkzaamheden uit te voeren, na een meervoudig onderhandse aanbesteding.

Opdrachtgever:Gemeente Delft

Datum:18-01-2017

Batec heeft meerdere werkzaamheden uitgevoerd. Zo zijn aan de onderzijde van het viaduct de betonreparaties verricht en de scheuren geinjecteerd. Om deze werkzaamheden goed uit te voeren is er gewerkt vanuit een hoogwerker en zijn er aan de onderzijde van het viaduct verkeersmaatregelingen getroffen.

Aan de bovenzijde van het viaduct zijn twee voegovergangen, totaal 51 meter, compleet vervangen door nieuwe, waterdichte voegovergangen. Daarnaast is er tussen de weg en het fietspad een groendak met sedum aangebracht. Sedum is een kant en klare mat met beplanting erin. Dit groendak wordt ook wel een extensieve daktuin genoemd, vanwege het gebruik van sedum. Om deze werkzaamheden uit te voeren, zijn ook aan de bovenzijde verkeersmaatregelingen getroffen. Zo is de ene week de weg in de ene richting afgesloten en de andere week het verkeer in de andere richting. Hierbij is zowel het fietsverkeer als het autoverkeerd omgeleid.

Tot slot zijn de hemelwater afvoeren en de kolken gereinigd.