fbpx

Onderhoud tunnel Oranjeplein Breda gereed

Batec heeft het groot onderhoud aan de tunnelbak onder het Oranjeplein in Breda voltooid.
Een maximale prestatie met minimale overlast.

Tijdens de eerste fase, eind 2019, repareerde Batec alle betonschades aan plafonds en tussen-steunpunten (ca. 40 m2). Dat gebeurde op basis van een onderzoek en rapportage van Nebest. De werkzaamheden werden op een zaterdag uitgevoerd, waarbij de volledige rijbaan slechts één dag werd afgesloten.
De tweede fase, vanaf 25 mei 2020, was gericht op betonconservering. Alle wanden, plafonds, pijlers en muurafdekkers (totaal circa 3.600 m2) zijn gereinigd met hogedruk water en voorzien van een tweelaagse, scheuroverbruggende en carbonatatieremmende coating van Grouttech (CarboProtect M). Om verkeershinder te beperken vonden de werkzaamheden deels ’s nachts plaats (met een omleiding), maar merendeels overdag (met een beperkte verkeersmaatregel).
Daarnaast heeft Batec alle stalen leuningen (circa 800 m1) ontroest, van een primer voorzien, in het geheel geschuurd en afgewerkt met een tweelaags conserveringssysteem. De werkzaamheden zijn vlak voor de bouwvakvakantie afgerond en inmiddels naar tevredenheid van Gemeente Breda opgeleverd.