fbpx

Betonherstel sluis gemeente Bergen op Zoom

De Gemeente Bergen op Zoom kampt met betonschades aan de Burgemeester Peterssluis in de Theodorushaven. De betonschades bevinden zich zowel in de kelders als in de kolk en de keermuur. Daarnaast is er sprake van lekkage in een van de kelders. Batec voert in opdracht van de gemeente betonreparaties uit en verhelpt de lekkage.

Opdrachtgever: Gemeente Bergen op Zoom

De te renoveren sluis ligt in de Theodorushaven te Bergen op Zoom en wordt ook wel de Burgemeester Peterssluis genoemd. De sluis staat rechtstreeks in verbinding met het Schelde-Rijnkanaal waardoor zeeschepen de haven kunnen bereiken. De Burgemeester Peterssluis heeft een schutlengte van 120 meter en een breedte van 12 meter. Vanwege het behoud van een gelijke waterstand van de Theodorushaven met het Schelde-Rijnkanaal wordt de sluis echter alleen nog gebruikt als (nood)waterkering.

De Gemeente Bergen op Zoom heeft de sluis laten inspecteren en is tot de conclusie gekomen dat het een en ander aan de sluis gerenoveerd moet worden. Zo is er sprake van bestonschades in de kelders en in de kolk, maar ook in de keermuur. In de kelders en in de kolk voert Batec het volgende uit: saneren van alles betonschades, ontroesten en voorzien van corrosiewerende primer (Nanocrete AP) en repareren van betonoppervlak plus afwerken conform bestaand. Bij de keermuur heeft Batec soortgelijke werkzaamheden uitgevoerd maar daar wordt het demonteren en hermonteren van de leuningen, plus het storten van 1500 kg constructiebeton aan toegevoegd.

Naast betonschades is er in een van de kelders sprake van lekkage. Batec lost dit op door injectievloeistof te injecteren in de watervoerende scheuren. Omdat de injecties plaastvinden via boorgaten werkt Batec deze gaten ook weer netjes weg en levert zo een afgerond werk af.

Wilt u ontzorgd worden? Wij staan voor u klaar.

Neem contact met ons op en wij helpen u verder.
Scroll naar boven