fbpx

Herstel omloopranden RWZI Soest

De omloopranden van enkele na-bezinktanks van de rioolwaterzuiveringsinstallatie in Soest waren beschadigd. Waterschap Vallei en Veluwe gaf Batec opdracht voor een ingrijpende renovatie.

De toplaag van de omloopranden van de na-bezinktanks nummer 2 en 3 op de rwzi in Soest was aan vervanging toe. Deze omloopranden bestaan uit prefab elementen die door middel van beugels met de onderliggende muur zijn verbonden. Ernstige schade ter plaatse van de dilataties bracht de bedrijfszekerheid in gevaar. Verder was de stelspecie onder de prefab elementen aan de binnen- en buitenzijde van slechte kwaliteit.

Nieuwe omloopranden

Nadat we alle slechte delen hadden gesaneerd en de toplaag van de omloopranden hadden verwijderd, startten we met het herstel. Wij repareerden de betonschades ter plaatse van de dilataties en brachten een nieuwe toplaag op de gehele omloopranden aan. De betonnen muren werden aan de buiten- en binnenzijde gereinigd en kregen een nieuwe coating. Ook werden de dilataties en de voegen aan de onderzijde van de prefab elementen opnieuw gekit.

Na-bezinktank 3 kon voor de bouwvak worden opgeleverd. Op 15 augustus startten we met na-bezinktank 2, waarvan de oplevering voor eind september is gepland.

Wilt u ontzorgd worden? Wij staan voor u klaar.

Neem contact met ons op en wij helpen u verder.
Scroll naar boven