fbpx

Herstel vistrap Sambeek

De vistrap in Sambeek is niet meer wat hij is geweest. Door het stromen van het water is herstel aan de vistrap nodig. Rijkswaterstaat geeft opdracht voor dit herstel aan ‘Gebr. van Kessel Speciale Technieken & Producten BV’. Batec fungeert bij deze opdracht als onderaannemer.

Opdrachtgever: Rijkswaterstaat

De vistrap in Sambeek is van ecologisch belang. De vistrap ligt naast de sluis en dient als doorgangspassage voor de vissen. De vispassage in Sambeek is ruim 200 meter lang en bestaat uit verschillende compartimenten die gescheiden worden door stenen drempels. In de passage ligt een mozaïek van steenblokken die begroeid zijn met planten.

Vanwege het stromen van het water zijn de grote keien, die tegen de wand van de vistrap aanliggen, grotendeels verplaatst of weggespoeld. De schanskorven zijn beschadigd en dienen gerepareerd en versterkt te worden met een ca. 10 cm dikke laag spuitbeton. Aangezien Batec onderaannemer is, zal zij slechts een aantal werkzaamheden uitvoeren. Batec is verantwoordelijk voor het verwijderen van de beplanting, schoonspuiten van de schanskorven met hoge druk water, het plaasten van afschermvoorzieningen en het aanbrengen van spuitbeton volgens de droge methode (Gunit 304SX). Daartoe zal eerst een ijzeren wapening tegen de keien aan worden geplaatst om deze beter op hun plek te houden. Vervolgens wordt er 125 ton spuitbetonmortel tegen de wanden aan gespoten.

Wilt u ontzorgd worden? Wij staan voor u klaar.

Neem contact met ons op en wij helpen u verder.
Scroll naar boven