fbpx

Kadeherstel De Gruyterfabriek

De kadeconstructie van de voormalige De Gruyterfabriek in Den Bosch is constructief hersteld. Batec nam de grootschalige renovatie voor haar rekening.

De 72 m lange kade werd in 1937 opgebouwd uit prefab betonnen heipalen waarop een betonnen balkroostervloer rust. De betonnen kade was zo sterk gedegenereerd, dat Gemeente Den Bosch deze voor verkeer en personen had afgesloten. Onderzoeken van Nebest B.V. naar de constructieve veiligheid en herstelmogelijkheden leidden uiteindelijk tot een ingrijpend besluit: Het grootste deel van de kade moest worden gesloopt; het gedeelte met het huisje ‘de Kiet van Piet’ kon, na een grootschalige renovatie van de onderzijde, worden behouden.

Spuitbeton

In opdracht van hoofdaannemer Vissers Ploegmakers B.V. uit Oss startte Batec de renovatie op basis van het opgestelde hersteladvies. Vanaf een vaste steiger aan de onderzijde hebben wij alle betonschades gesaneerd door middel van hogedruk waterstralen. Na het plaatsen van bekistingen is het beton gerepareerd door middel van spuitbeton (natte methode). Ook werd op de gehele onderzijde een extra carbonatatieremmende laag aangebracht (Grouttech Tricolastic). Daarnaast is de bovenzijde van de kade gerepareerd en voorzien van een hoogwaardige, elastische anti-sliplaag (Grouttech PoxyProtect SL). Het werk is in augustus naar volle tevredenheid van onze opdrachtgever opgeleverd.

De Gruyterfabriek, "s-Hertogenbosch

Wilt u ontzorgd worden? Wij staan voor u klaar.

Neem contact met ons op en wij helpen u verder.
Scroll naar boven