fbpx

Renovatie silo’s

Batec renoveert zes graansilo’s in Bergen op Zoom. Een grote klus op flinke hoogte, onder enorme tijdsdruk en strenge veiligheidseisen. 

De 34 meter hoge betonnen silo’s vertonen schade door carbonatatie en scheurvorming, zo toonde Solid Services met vooronderzoek aan. Het ingenieursbureau, dat ook het bestek heeft opgesteld, koos Batec als hoofdaannemer. LSB-Groep kreeg van Batec opdracht een vaste steigerconstructie met gaasnetten te bouwen. De drie werkten ook al bij de grootschalige silorenovatie in 2014 in Antwerpen succesvol samen.

Veel scheuren Medio maart begon Batec met het reinigen van het totale betonoppervlak (5.100 m2). “De betonschade is niet ernstig, maar verdere aantasting van de wapening kan de levensduur van de silo’s beperken. Daarom repareren wij alle scheuren van 0,2 mm en groter”, zegt projectleider Ronald Akkermans. Batec slijpt de scheuren open om voldoende hechtvlak te creëren voor de primer. Na droging brengt zij een flexibele voegvulling aan en werkt de oppervlakken af met een  tweelaagse scheuroverbruggende en carbonatatieremmende coating (Grouttech CarboProtect M).

Flexibel en snel “Het is een groot karwei onder hoge tijdsdruk en strenge veiligheidseisen”, zegt Ronald Akkermans. “Maar wij werken met een gemotiveerde ploeg medewerkers”. We hopen dat de werkzaamheden voor eind mei 2017 klaar zijn.

Wilt u ontzorgd worden? Wij staan voor u klaar.

Neem contact met ons op en wij helpen u verder.
Scroll naar boven