fbpx

Renovatie brug Sittard

Gemeente Sittard-Geleen liet in 2013 Batec 15 betonnen kunstwerken inspecteren en een onderhoudsplan opstellen. Jaarlijks wordt op basis van de prioriteitenlijst en het beschikbare gemeentebudget door de gemeente bepaald welk kunstwerk wordt hersteld. Dit keer was het de burg in de Baandertweg te Sittard.

Opdrachtgever: Gemeente Sittard-Geleen

De betonconstructie van de Baandertweg-brug over de Geleenbeek was in slechte staat. Op veel plekken zat betonschade en de dekking op de wapening was structureel onvoldoende. Batec heeft plaatselijk extra dekking aangebracht met spuitbeton en het plafond voorzien van een scheuroverbruggende, carbonatatieremmende spuitpleister (Masterseal 6100 FX van BASF).

Ook de gehele bovenbouwconstructie is gerenoveerd. De oude leuningen, die waren ingestort in het beton, zijn vervangen door thermisch verzinkte leuningen, die Batec van voetplaten heeft voorzien en op de nieuwe schrobranden gemonteerd.

Otten: “Het project is heel goed verlopen. Batec hanteert goede communicatie, uitstekende uitleg en terugkoppeling. Zij zijn echt betrokken en denken goed mee hoe wij de toegankelijkheid voor de bewoners kunnen bevorderen en de overlast beperken. En de beek onder de brug is schoon gebleven.”

Wilt u ontzorgd worden? Wij staan voor u klaar.

Neem contact met ons op en wij helpen u verder.
Scroll naar boven