fbpx

[yoast-breadcrumb]

97…98…99…en klaar is Amsterdam-Zuid

Batec is klaar met het onderhoud aan 99 civiele kunstwerken in Amsterdam-Zuid waar haar expertise breed werd ingezet.

Opdrachtgever:Gemeente Amsterdam-Zuid

Datum:01-09-2017

Zes maanden na de start zijn alle 99 betonnen en houten bruggen en vlonders opgeknapt. Onder directie-UAV van de Antea Group voerde Batec de werkzaamheden in het kader van de raamovereenkomst Schilderwerk en klein onderhoud in Stadsdeel Zuid uit. Dankzij de diversiteit aan werkzaamheden kon Batec haar brede expertise volop inzetten, vertelt werkvoorbereider Sjoerd Groot.

“Het werk varieerde van betonschades repareren en kitvoegen vervangen tot het aanbrengen van slijtlagen, carbonatatieremmende en scheuroverbruggende coatings en anti-graffiti bescherming.”

Het schilderen van de – voornamelijk stalen en houten – leuningen kostte door bovenmatige roestvorming wat meer tijd, ook doordat de stalen liggers van enkele bruggen vanaf pontons behandeld moesten worden.

“Dankzij deze mooie, diverse opdracht, waarvan ik ook de uitvoering mocht doen, ken ik Amsterdam inmiddels als mijn broekzak. De bruggen zien er weer perfect uit. De Gemeente Amsterdam was ook tevreden want de raamovereenkomst is inmiddels verlengd!”