fbpx

Geluidsscherm te Epe

De firma Peek te Houten, heeft Batec BV opgedragen om ca. 2.900 m2 geluidscherm te voorzien van een laag spuitbeton. Dit vanwege de geluiddempende eigenschap van het ruwe oppervlak van spuitbeton.

Opdrachtgever: Peek B.V.

Het bijzondere aan dit project is de opbouw van het scherm, dat hoofdzakelijk bestaat uit een betonplaten fundering met daarop EPS-blokken (piepschuim). Het scherm heeft een lengte van 525 meter en een hoogte van 2,70 meter en is aan beiden kanten voorzien van een laag spuitbeton.

Er is circa 200 ton mortel in 4 weken verwerkt door de inzet van een silo met een droge-spuitpomp van de firma Grouttech. Het verwerken van spuitbeton gaat gepaard met de nodige stofvorming en de aanzienlijke vorming van rebound (spuitafval). Aangezien er geen woningen of wegen direct langs het geluidscherm aanwezig zijn was dit echter geen probleem. De rebound is zelfs gebruikt ter verzwaring van de fundatie. De hoeveelheid afval is daarmee zeer beperkt.

Het ruwe oppervlak van het spuitbeton, wordt direct na het aanbrengen, voorzien van een laagje Curing Compound. Deze vloeistof wordt aangebracht met een drukspuit en zorgt ervoor dat de mortel niet kan uitdrogen en de scheurvorming wordt beperkt. Na voldoende uitharding van de mortel wordt de fundatie en een gedeelte van de wand aangevuld met een grondwal, zodat het geluidscherm stabiel is en minder kwetsbaar.

Wilt u ontzorgd worden? Wij staan voor u klaar.

Neem contact met ons op en wij helpen u verder.
Scroll naar boven