fbpx

Renovatie mastfundaties Delta Zeeuws-Vlaanderen

In september van dit jaar heeft DELTA INFRA BV een aanbesteding gehouden onder vijf aannemers t.b.v. het renoveren van 168 stuks betonnen en 44 stalen mastfundaties van de 50kV lijn Westdorpe naar Cambron. Batec betonrenovatie heeft de opdracht aangenomen en is aan de slag gegaan met de reparaties.

Opdrachtgever: Delta Infra B.V.

Na een uitgebreide inspectie van het werk op diverse locaties is er een aanbesteding uitgeschreven met daaraan gekoppeld een EMVI criterium. Door goed te luisteren naar de wensen van de opdrachtgever en het inschatten en analyseren van de mogelijke risico’s heeft Batec BV de opdracht gekregen op dit EMVI criterium.

De werkzaamheden bestonden uit het verwijderen van de oude coating van de mastfundaties, het repareren van de aanwezige betonschades op de fundatie, en het conserveren van de fundatie met een conserveringssysteem. Daarnaast waren er 6 stuks mastfundaties waarbij er vermoedelijk ASR in het beton aanwezig was. Om deze 6 stuks compleet te saneren heeft BATEC BV in samenwerking met een ingenieursbureau een stalen ondersteuningsconstructie ontwikkeld die de druk- en trekkrachten van de mastvoeten kon opvangen tot windkracht 9 a 10 Beaufort. Hierdoor kon Batec zonder zorgen de mastfundatie saneren en weer opnieuw aangieten met een gietmortel.

Wilt u ontzorgd worden? Wij staan voor u klaar.

Neem contact met ons op en wij helpen u verder.
Scroll naar boven