fbpx

U bevindt zich hier: Home » Renovatie redt brug

Renovatie redt brug

Batec kon aan de slag met herstelwerkzaamheden in gemeente Nederlek. Een van de bruggen, de brug in Krimpen aan de Lek, leek in eerste instantie aan totale vervanging toe. Batec maakte renovatie echter economisch rendabeler.

Opdrachtgever:Gemeente Nederlek

Datum:15-10-2014

Gemeente Nederlek heeft in 2012 al haar bruggen door een onafhankelijk ingenieursbureau laten inspecteren. Bij twee bruggen bleek onderhoud nodig en deze kon Batec meteen in 2013 herstellen. Voor één brug (1965), aan de Tiendweg West, werd echter complete vervanging overwogen. Batec inspecteerde de brug opnieuw en maakte een uitgebreide werkomschrijving voor renovatie. Na een complete kostenanalyse van de gemeente bleek herstel van de brug Tiendweg West de meest economische oplossing en kon Batec in 2014 ook deze brug renoveren.

Om de ernstig aangetaste onderzijde en de draagliggers te kunnen saneren, werkte Batec vanaf een vaste steiger en trof zij diverse milieumaatregelen. De gehele constructie werd gestraald en plaatselijk van nieuwe wapening voorzien. Vervolgens zijn alle betonschades hersteld en is de gehele onderzijde met een extra dekking van 20 mm spuitbeton versterkt. Het beton van het zijaanzicht en de borstweringen aan de bovenzijde zijn verduurzaamd met een scheuroverbruggende, carbonatatieremmende coating en de stalen leuning is vernieuwd.